Casaramasa.com">

MC-tours in Spain

Jeg har i flere år kortet ned den lange vinterdvalen som motorsyklist med en tur til sydligere strøk. Ikke på badetur, men for å kjøre MC. Konseptet har vært å reise på pakketur, ha med eget kjøreutstyr, leie MC på plassen (forhåndsbestilt) og kjøre så mye som lyst og tid tillater. Og vellykket har det vært hver gang.

Ingen problemer med leieforholdet på MC’en, ingen skader og ingen konflikter med lokale innbyggere eller myndigheter. ”Do as the Romans do”, og det meste går greit.

Alfaz del Pi
I år fikk jeg nyss via noen venner som tidvis bor i Alfaz del Pi, en liten by nord for Alicante i Spania, om et privat tilbud der. Transport fra og til flyplassen, husrom, frokost, motorsykkel og guidede turer inngår i pakken.

Og reklamen ljuger ikke. Etter å ha tatt meg til Alicante med Norwegian, ble jeg hentet på flyplassen som avtalt og kjørt rett til familiens romslige hus i Alfaz del Pi. Gjesteleiligheten er nyoppusset og velutstyrt, og kjøleskapet inneholdt allerede slikt man gjerne setter pris på etter noen timers reise. I mars innbyr ikke temperaturen i badebassenget til noen svømmetur, men å høste usedvanlig velsmakende appelsiner fra trærne i hagen er bare stas.

Hedvik og Eivind Lakseide holder sine motorsykler i topp stand, og er det behov for flere motorsykler enn de disponerer sjøl leier de inn fra den lokale BMW-forhandleren. Har man spesielle ønsker for type motorsykkel er det stor sjanse for at det lar seg ordne.

Fantastiske motorsykkelveier
Området byr på fantastiske motorsykkelveier. Landskapet er kraftig kupert, men også fullt av veier av meget god standard. Bokstavelig talt tusenvis av svinger i alle fasonger og med en asfalt med vesentlig bedre grep en det som er vanlig i Norge. I dette området er det faktisk kantene på dekkene som slites ut først. Det finnes masse grusveier og flere flotte fjelloverganger også, men på vanlig spansk vis er de ikke alltid merket av på kartet. Hedvik og Eivind har dog masse lokalkunnskap og er ikke redd å vise vei for den som vil på ”utmarkstur”. Der det kan dyrkes noe er det dyrket. Og til dyrkede områder går det veier vi kan kjøre. Heldig for oss.

Området er ikke særlig turistifisert om man kommer seg litt inn fra kysten. Men det kryr av større og mindre landsbyer der man alltid kan finne en lokal bar som serverer lunsj for en veldig billig penge, eller bare en espresso om det er det som lokker. Jo mer lokalt det ser ut, jo bedre er det gjerne. Men litt spansk støynivåbør man tåle.

Det er generelt liten trafikk i området så snart man kommer vekk fra kysten og hovedveiene, men et par ting skal man være oppmerksom på: Det kryr av syklister, både glade trimere i alle aldre og folk med mer seriøs tilnærming til sporten. Men de opptrer stort sett forutsigbart og hilser hyggelig om man sjøl gjør det samme.

Og en liten viktig ting: Når det står skilt om ”farlig sving” og underskilt som sier ”40 km/t” så ikke ta for gitt at det sikkert går greit i 60 også. Det er nemlig ingen selvfølge.

MC-museum
Området har mye interessant å by på for turister, og en ekstra godbit for oss som er liker MC er motorsykkelmuseet ved Guadalest. For bare3€ kan man bruke timer blant flott restaurerte tohjulinger av mange slag. Særlig har museet en stor samling av spanske motorsykler, og italienske motorsykler produsert på lisens i Spania.

På MC-museet i Guadalest finnes en flott samling spanske racingsykler fra 1960-tallet. Dette er fabrikkssykler bygget for datidens fabrikkførere.

Hedvik og Eivind er fra Troms og holder nordnorsk gjestfrihet i hevd også i Spania. Jeg ble behandlet som en i familien når jeg ønsket det, og kunne kose meg på egenhånd når jeg ønsket det. Og de elsker å kjøre MC og er med på tur så mye og ofte det bare lar seg gjøre. Opplevelsen kan anbefales.

Flere flyselskap flyr fra flere steder i Norge til Alicante. Og stor konkurranse gir ganske billige billetter. I vinterhalvåret kan det bli ganske kjølig i fjellene (opptil 1600meters høyde) så ta med gode kjøreklær og gjerne ullgenser. Reisetid fra flyplassen i Alicante til Alfaz del Pi er ca 45 minutter.

Leiligheten har 4 soverom, 2 bad og kombinert kjøkken og stue. Egen inngang og uteplass med svømmebasseng rett utenfor døren. Matbutikker finnes innenfor gangavstand og etter norsk målestokk er mat og drikke billig.

Restauranter finnes også innenfor gangavstand og det går an å bli både mett og utørst for en hundrings, men da snakker vi ikke gourmetkvalitet.

Både Hedvik og Eivind snakker såpass spansk at de kan hjelpe med eventuelle hverdagsproblemer. Hedvik og Eivind har gode kontakter med erfarne norske MC-instruktører slik at det er mulig å kombinere nytte og hygge.


Les flere artikler og omtaler
Artikkel i Seniornytt
Artikkel i BMW-magasinet

Motta nyheter