Casaramasa.com">

MC-tours in Spain

Blide mc-berter
Sommer’n 2012 ble for meg en sesong med mye kjøring på turer og MC-treff. På ett av treffene møtte jeg på Hedvik og Eivind Lakseide.

Ekteparet er fra Malangen i Troms, men som har bodd de siste 8 årene i Alfas del Pi, Spania. De hadde kommet til Nord-Norge på sommerferie og hadde med MCene sine. Ettersom vi sto og pratet fikk jeg høre om deres liv i Spania og at de drev noe som heter MC-Ferie i Spania. Jeg fortalte dem at jeg skulle til Spania i oktober, og at jeg da ville ta kontakt.

Så da jeg kom til Spania tok jeg kontakt med Hedvik – og ble med en gang invitert med på tur med MC.
Hedvik og Eivind har 4 MC’er av typen BMW 1200 som de leier ut sammen med fullt utstyrt leilighet til MC-turister. Eivind jobber på havet og er mye borte iløpet av året, så det er Hedvik som står for denne geskjeften. Eivind var på jobb, så derfor var det vi to jentene som dro ut på tur denne torsdagen i oktober.

Dette skulle bli en opplevelse som jeg sent vil glemme. Siden jeg heller aldri hadde kjørt BMW 1200 GS før, var nervene på høyspenn de første milene på denne doningen. Opplevelsen av å kjøre denne sykkelen var ganske annerledes enn min egen HD Sportster XL1200S. Jeg kom høyt oppe og følte at jeg “red på vinden” og den litt uvante kjørestilen ble etter hvert veldig komfortabel. Det tok ikke lang tid før jeg storkoste meg.

Flotte veier å svinge mc på. Castell de Guadalest Nispero dyrking (2)


Vi startet fra deres hjem Casa Ramasa i Belmonte og opp og inn på CV70 på oversiden av La Nucia, Polop, forbi Guadalest, som er en vakker liten by med et tårn og en borg høyt oppe på en klippe. En fantastisk og flott liten perle som virkelig er verdt å oppleve.
Vi fortsatte gjennom mange svinger forbi flere små spanske landsbyer oppover langs Guadalest-dalen, opp til 966 moh. og ned til Benasau hvor vi hadde oss en lang trivelig prat og drikkestopp. Der fikk vi treffe på eieren av en koselig liten kafè, Restaurant Nou Serrella, midt oppi fjellet. Denne kafeèn er kjent for mange motorsyklister og blir besøkt ofte.

Da vi kjørte videre fra Benasau kjørte vi ned gjennom Gorga, Benimassot, og forbi flere små landsbyer ned til Castell de Castells.
Hele denne trasseèn var fylt med spennende svinger og en vannvittig utsikt utover dalen og de mange små landsbyene. Vi hadde flere stopp på denne turen, for scenarioet var helt utrolig vakkert. Terrassert landskap med mandeltre hvor mandelhøsting pågikk, frukttrær og oliventrær.
Fra Castell de Castells bar det opp og over mot Tarbena hvor vi stoppet og nøt utsikten i flott kveldslys.

Ned fra Tarbena bar det gjennom flere hårnålssvinger bort til Callosa. I dette området dyrkes en frukt som er veldig spesiell. Nispero. Denne frukten er så skjør at den må håndplukkes og den eksporteres kun til få nærliggende land.
Videre bar det gjennom byene Polop og La Nucia før vi parkerte vel tilbake i Casa Ramasa.

Jeg har vært i Spania èn gang tidligere, men da som barn. Jeg husker så godt min far sa at han ALDRI skulle kjøre et motorisert kjøretøy der igjen, for det va direkte skummelt. Derfor var det litt utenfor min fatteevne at faktisk JEG skulle få denne fantastiske opplevelsen.
Skummelt var det så absolutt ikke!
Og jeg anbefaler MC-tur i dette området av Spania på det sterkeste!!!

Sitrus og sving Silje Soloppgang Casa Ramasa


Her finner du den skannede kopien

MC-bladet 012013


Motta nyheter